Harghita Bai – Schi ieftin pentru incepatori

harghita_bai_2009_10Pentru cei care doresc sa invete sa schieze dar vor sa evite aglomeratia si preturile mari de pe Valea Prahovei sau din Poiana Brasov, statiunea Harghita Bai (sau Baile Harghita dupa unii) ar putea reprezenta un interes deosebit. Situata foarte aproape de polul frigului din Romania, la Harghita Bai se poate schia pana la sfarsitul lunii Martie.

Partii Harghita Bai

La o saptamana dupa Revelionul 2009, chiar daca nu a mai nins de ceva vreme, am gasit statiunea in toata splendoarea ei cu un strat de zapada de 40 cm pe partii. Pentru turisti, in prezent exista doua partii:

Csipike – partie medie (desi eu o consider usoara atat datorita inclinarii reduse cat si a faptul ca este dreapta si destul de lata) in lungime de 400 m dotata cu doua instalatii de teleschi (babyski) si nocturna. Programul de functionare este in doua reprize 9-17 si 19-21.

Kossuth – partie dificila in lungime de 630 m dotata cu doua instalatii de teleschi. Aceasta partie este deosebit de abrupta si denivelata insa fara curbe.

Partia Ozon (sau Ozun) in lungime de 300 m nu este momentan deschisa deoarece hotelul cu acelasi nume este de mult timp in renovare.

De asemenea exista si partii de schi fond unde frecvent se organizeaza concursuri de biatlon.

Foarte aproape de Harghita Bai, la aproximativ 15 km de Miercurea Ciuc (in directia Odorheiu Secuiesc, pe partea stanga) mai exista o partie de schi de aproximativ 1000m dotata cu teleschi. Alaturi de aceasta mai exista si o partie foarte buna pentru sanius.

Informatii utile despre Harghita Bai

Preturile practicate in statiunea harghiteana sunt foarte accesibile. In general o noapte de cazare costa intre 40 si 50 Lei de persoana. Desigur, conditiile sunt corespunzatoare pretului platit. Inchirierea echipamentului de schi costa 10 Lei/ora sau 30 Lei/zi. Pretul unei urcari cu teleschiul este 2 Lei iar un abonament pentru toata ziua costa 30 lei (nu este valabil si pe nocturna).

Accesul in statiune (de fapt este mai mult un sat) se face printr-un drum de aproximativ 5 km ce porneste din drumul nationala Miercurea-Ciuc – Odorheiu Secuiesc, la aproximativ 15 km de Miercurirea-Ciuc pe partea dreapta (vezi harta alaturata – apasa pentru).

Camera web cu vedere spre partia Csipike: (apasa pe imaginea din dreapta)

Link util cu pensiuni din Harghita Bai: http://www.baileharghita.ro/index.php.

Coborare pe schiuri pe partia Csipike

Pin It
loading...
Cale curenta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *