Neuschwanstein, un castel de basm

newscwhansteinTe-ai minunat vreodata de castelele din desenele animate ale lui Walt Disney sau din parcurile Disneyland? Par fantastice, nu-i asa? Ei bine ar trebui sa afli ca inspiratia lui Walt Disney a provenit de la un castel cat se poate de real din landul german Bavaria.
Castelul Neuschwanstein (sau Schloss Neuschwanstein) este o bijuterie arhitectonica plasata intr-un piesaj de-a dreptul fantastic fiind situat pe munte si avand in apropiere doua lacuri (Alpsee si Schwansee).
Construit in secolul al XIX-lea, castelul a fost un omagiu pentru compozitorul Richard Wagner si reprezinta principala realizare a regelui Ludwig al II-lea al Bavariei cunoscut in istorie si drept “regele nebun” sau “regele romantic”. Regele s-a implicat personal in proiectarea si decorarea castelului iar aprecierea sa pentru compozitorul mai sus amintit materializandu-se prin faptul ca toate incaperile importante prezinta reprezentari grafice ale operelor lui Wagner.Daca ti-am trezit interesul pentru aceasta locatie, poti citi aici intreaga istorie a acestui obiectiv turistic ce atrage anual mai mult de 1,3 milioane de vizitatori.Dictionar: in Germana cuvantul „Schwan” inseamna „lebada” iar acest motiv este prezent la tot pasul in castel.

Galerie foto Neuschwanstein, Germania

Pin It
loading...
Cale curenta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *