Partia de schi de la Piatra Neamt

IMG_9052Desi mi-am propus sa scriu numai lucruri de bine despre ceea ce merita vizitat in Romania, voi face o exceptie in cazul orasului Piatra Neamt (de care ma simt foarte apropiat de altfel). Partia de schi din orasul de la poalele masivelor Pietricica si Cozla este un exemplu tipic romanesc despre cum o idee extraordinara si o investitie imensa nu sunt exploatate la adevarata valoare!

Lipsa de interes din partea autoritatilor in exploatarea partiei de schi

Pe 2 Ianuarie 2009 am facut o vizita la Piatra Neamt cu gandul de a ma plimba cu telegondola (o idee excelenta a primarului Pinalti) si de a incerca proaspat inaugurata partie de schi. Desi conditiile meteo au fost excelente de sarbatori (zapada si temeperaturi sub zero grade Celsius), pe partia de schi zapada era intr-un strat de doar 10-15 cm si foarte multe pietre si portiuni mari cu pamant. Doua tunuri de zapada ar fi facut din aceasta partie locul ideal pentru un schior sau boarder care nu mai este incepator – este stiut faptul ca inclinarea partiei este destul de accentuata. Pacat ca cei care s-au ocupat cu amenajarea acesteia nu au luat actionat in asa fel incat la deschidere sa existe aceste tunuri de zapada; se pare ca sunt probleme cu aductiunea de apa, desi partia este in amenajare de mai bine de doi ani.

Partie plina de sanii si saci

Un alt aspect pe care administratorii partiei ar trebui sa-l trateze mai serios este prezenta saniilor de partii. Nicaieri in Europa (excludem Romania) acest lucru nu este permis din motive mai mult decat evident – a se vedea chiar cazul de la inceputul anul 2008 cand pe aceeasi partie o tanara a decedat dupa ce a intrat cu sania in copaci. Nu mai spunem de accidentele in care pot fi implicati si schiorii.

Telegondola – un real succes

Daca tot am ajuns la Piatra Neamt nu am dorit sa pierd oportunitatea de a ma plimba si cu telegondola, desi a trebuit sa stau aproape jumatate de ora la coada (asa e in weekend si de sarbatori) . Pretul unei calatorii dus-intors este de 10 Lei pentru un adult si se acorda reduceri pentru elevi, studenti si pensionar, ceea ce mi se pare rezonabil. Privelistea din telegondola este foarte frumoasa mai ales daca nu este innorat sau ceata. Din pacate nici complexul de baza superioara a telegondolei nu este terminat, viitorul restaurant ce va fi amenajat acolo probabil ca va mai avea de asteptat minim un an. Foarte interesant mi s-a parut clubul The Society, ce a fost amenajat la baza inferioara a telegondole – o idee excelenta pusa in aplicare la fel de bine si cu mult bun gust.

In loc de concluzie, Piatra Neamt e un oras ce merita vazut dar nu trebuie sa-ti faci asteptari prea mari. Exista mult loc de mai bine!

Galerie foto partie schi Piatra Neamt

 

Pin It
loading...
Cale curenta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *